POBEDNIK: Bio kutak za školski trenutak

Bio kutak za školski trenutak podrazumeva podizanje svesti omladine o mogućnosti razvoja poljoprivrede na savremen način kroz primenu savremenih tehnologija. Bio kutak će se napraviti u 2 osnovne škole na teritoriji Sremske Mitrovice. Računarska oprema će omogućiti praćenje prinosa poljoprivredne proizvodnje kroz mogućnost obuke o upotrebi pesticida i štetnosti istih.

 

Podnosi : Udruženje Dečji svet

1. Podizanje svesti dece i mladih o poljoprivrednoj proizvodnji podrazumeva edukativne radionice za decu u 2 osnovne škole  i pravljenje Bio kutka u 2 osnovne škole i to: OŠ“Boško Pakovljević Pinki“, OŠ“Slobodan Bajić Paja“.Učenici će kroz edukaciju odabrati sami koje biljke će zasaditi u Bio kutku.

2. Praćenje prinosa proizvoda, izračunavanje cene koštanja proizvoda, informisanost na internetu o proizvodnji i promociji proizvoda pratićemo uz primenu računarske tehnologije (neophodno je 10 računara).

3. Brendiranje proizvedenih proizvoda učenika kroz izradu logoa,etiketa i ambalaže za proizbode. Ovim projektom podstičemo učenike na zadrugarstvo, proizvodnju proizvoda, primenu znanja iz matematike i biologije i proširivanje znanja o poljoprivrednoj proizvodnji i plasiranje proizvoda na tržište. Edukacije i radionice bi realizovalo stručno lice. Organizovali bi i predavanje za poljoprivredne proizvođače o upotrebi pesticida gde bi i učenici u direktnoj komunikaciji sa poljoprivrednicima razmenili nova znanja i iskustva.

94 glasova