POBEDNIK: IT kutak za sve

Cilj projekta je nabavka računara za učenike SSŠ „Vasa Pelagić“ Kovin, zaposlene  i učenike kojima je neophodna dodatna podrška.

Opremanje 4 učionice računarima

Kutak za IOP 12 računara + 1 nastavnički računar

Kabinet 1 12 računara + 1 nastavnički računar

Kabineti 2, 3 po 11 računara

Zadruga 2 računara

Podnosi : Srednja stručna škola "Vasa Pelagić" Kovin

Prema RPŠ i odoborenom projektu lokalne zajednice MV prostor bivše inkubatorske stanice biće preuređen u nastavni prostor sa četiri nove učionice i prostorom za buduću učeničku zadrugu i Kutkom za učenike.

Prostor za učenike kojima je potrebna dodatna podrška će pomoći razvijanje veština devojčica i dečaka koji rade po IOP-u, kako bi kao krajnji cilj pospešili njihov lični i profesionalni razvoj te da ostvare svoja interesovanja i da se razvije samopouzdanje i samostalnost u donošenju odluka. Obrazovanje mora da bude efikasno sredstvo koje pomaže i devojčicama i dečacima da stvore karijeru koju žele i da imaju slobodu izbora u profesionalnom, ali i svakom drugom životu. Nabavljeni računari omogućili bi održavanje obuka, nastave, saradnju sa univerzitetima u punom obimu. Škola poseduje licencni siftver iz oblasti turizma, barskog poslovanja, zadrugarstva – što bi osoblju Vojvođanske banke omogućilo da izovde edukaciju za učenike i zaposlene, upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom i proizvodnjom bio – proizvoda. Planirana je nabavka softvera Microsoft Kinect za vežbanje motorike za autističnu decu. Softver je razvijen na ETF-u u Beogradu, a škola bi studentima ponudila da izvode obuke. Pored već upotrebe ofis paketa, multimedijalnih programa, kao i digitalnih udžbenika, opremanje škole novim računarima sigurno bi podiglo nivo nastave na viši nivo.

602 glasova